+7 (701) 759 90 19
USD 445.84 EUR 490.47
RUB 5.73 CNY 62.87
Jańalyqtar

Жұмыртқа инсульт қаупін жоғарылатады – зерттеу

2020 жылғы 27 ақпан 21:35
Бөлісіңіз:
Жұмыртқа инсульт қаупін жоғарылатады – зерттеу

НҰР-СҰЛТАН. ҚазАқпарат –Жұмыртқа инсульт қаупін жоғарлатады, ал жеміс-жидектер мен көкөністер, ірімшік керісінше, қауіпті төмендетеді, деп жазады The Independent.

Ұқсас жаңалықтар
Түркістан облысында ашылған Call–орталыққа мыңға жуық тұрғын хабарласқан Қазақстанда коронавирус жұқтырғандар саны 135-ке жетті Алматы кардиологтары тұрғындарға видео және телебайланыс арқылы кеңес беретін болады

Авторлардың айтуынша, инсульт қаупін белгілі бір диеталар арқылы төмендетуге болады.

«Ғалымдар инсульттың негізгі екі түрін зерттеп, оған қандай азық-түліктердің байланысы бар екенін анықтады. Еуропаның 9 мемлекетіндегі 418 мың адамды бақылаған зерттеушілер жеміс-жидек пен көкөністер инсульт қаупін төмендететінінін айтты», - деп жазады автор.

Зерттеу European Heart Journal журналында жарияланды. Онда жұмыртқаны көп тұтыну инсульт қаупін арттыратыны жазылған.

«Зерттеу диапозоны кең болғанымен, сыншылар бұған күмән келтіріп отыр. Ал ғалымдар белгілі бір диеталар арқылы инсульттың алдын алуға болатынын айтты. Олар зерттеуге қатысқан адамдарды 12 жыл бойы бақылаған», - деп жазады автор.

Зерттеу авторы, Шеффилд Университетінің кардиология профессоры Пол Эванстың айтуынша, қауіптің артуы немесе кемуіне тек тамақтану емес, әлеуметтік экономикалық факторлар да әсер етуі мүмкін.



Біздің каналымызға жазылыңыз:

Басты сөздер: Медицина, Әлем,
Бөлісіңіз:

Автор:

Айкүміс Болатбек

Загрузка...
Пікір қалдыру
+7
Жіберу
Сондай-ақ... оқыңыз
Загрузка...
ONLAIN QYZMETKERLER
REDAKTOR
Гүлмира Алякпарова
Гүлмира Алякпарова
954-059
REDAKTOR
Жарылқасын Саягүл
Жарылқасын Саягүл
954-059
REDAKTOR
Алтынбек Кумарзак
Алтынбек Кумарзак
954-059

MURAǴAT